# ARC Days 2023

Date&Time: Day1:Thursday, 3rd August 14:00-16:25, Day2:Friday, 4th August 10:00-16:45

Venue : ARC + Online (Zoom, YouTube)

#### <PROGRAM>

### **DAY 1** Thursday, 3rd August

#### 14:00~14:05 Opening Remarks (Ryo AKAMA, Director, ARC)

14:05-14:45 Session 1 (40minutes)		
【In each section, the individual project leaders will introduce the projects including Q&As within 20 minutes.  We will take questions from the participants via Zoom and YouTube】		
14:05- 14:25	1.Digital Design of Historical Value Enhancement in Digital Culture -Report on Practices in CG Art NFT-ization in the 1990s-	
	Project Leader: Akinori NAKAMURA, Professor, College of Image Arts and Sciences, RU	
14:25- 14:45	2.Digital Design for Organization and Social Utilization of Visual and Cultural Resources	
	Project Leader: Koichi HOSOI, Professor, College of Image Arts and Sciences, RU	
	Presenter: Yuji MIYATA, D4, Graduate School of Letters, RU	
	14:45-14:55 — Break —	

	14:55-15:55 Session2 (60minutes)
14:55- 15:15	3.[iJAC]A basic research for building a digital archiving of Japan National Railway's documents: Focusing on Daily reports of Moji Railway Bureau
	Project Leader: Akimasa SUGANUMA, Lecturer, Faculty of Collaborative Regional Development, Kyushu Sangyo University
	Presenter: Kazuki Hayashi, Lecturer, Kyoto University
15:15- 15:35	4.[iJAC]Dissemination of Kyomachiya culture using the collection database of the Nagae Family Residence
	Project Leader: Hirotaka SATO, Assoc. Professor, Aichi University
15:35- 15:55	5.[iJAC]A Study of Letters Written by Matsudaira Sadanobu
	Project Leader: Ryu SUGIMOTO, Kuwana City Museum
	15:55-16:05 — Break —

	16:05-16:25 Session3 (20minutes)
16:05- 16:25	6.[iJAC] The Role of Manuscripts in the Edo Period: Cataloging Japanese manuscripts in UC Berkeley C.V. Starr East Asian Library on ARC
	Project Leader: Motoi KATSUMATA, Professor, Meisei University

### End of Day 1

### DAY 2 Friday, 4th August

10:00-11:00 Session4 (60minutes)		
10:00- 10:30	ARC Tube Audio & Video Introduction to the Video Database	
10:30-	Introduction of Kinukaka Intollectual Production Editor	
11:00	Introduction of Kinukake, Intellectual Production Editor	
	11:00-11:10 — Break —	

	11:10-11:50 Session5 (40minutes)	
	[In a section, each project leader will introduce the projects including Q&As within 20 minutes.  We will take questions from the participants via Zoom and YouTube]	
11:10- 11:30	7.New Development in "Virtual Kyoto" and Studies on the Urban History of modern Kyoto	
	Project Leader: Naomi KAWASUMI, Professor, College of Letters, RU	
	Presenter: Mikiharu TAKEUCHI, D1, Graduate School of Letters, RU	
	Presenter: Yuji MIYATA, D4, Graduate School of Letters, RU	
	8.VR Game Design Utilizing ARC-DB Materials	
11:30- 11:50	Project Leader: Ruck THAWONMAS, Professor, College of Information Science and Engineering, RU	
	Presenter: Abdullah FEBRI, D2, Graduate School of Information Science and Engineering, RU	
11:50-12:50 — Break —(60分)		

	12:50-13:30 Session6 (40minutes)
	9.Project of Developing Multilingual Data Integration Infrastructure for Cultural Resource Databases
12:50- 13:10	Project Leader: Akira MAEDA, Professor, College of Information Science and Engineering, RU
	Presenter: Guangyuan YUAN, D2, Graduate School of Information Science and Engineering, RU
	10.Collaborative Project: A Data-Driven Approach to Developing a Utilization Environment for the Ukiyo-e Database
13:10- 13:30	Project Leader: Akira MAEDA, Professor, College of Information Science and Engineering, RU
	Presenter: Jiayun WANG, D6, Graduate School of Information Science and Engineering, RU
	Co-Researcher: Ryo AKAMA, Professor, College of Letters, RU
	13:30-13:40 — Break —

	13:40-14:40 Session7 (60minutes)
	11.Visual Culture Studies in the Domestic Sphere Utilizing ARC Database
13:40- 14:00	Project Leader: Yumi TAKENAKA, Professor, Graduate School of Core Ethics and Frontier Sciences, RU
	Presenter: Qingfa YANG, Assoc. Professor, Department of Environmental Design, Sichuan Agricultural University
	Presenter: Chiaki TAKAHASHI, Part-time Lecturer, Faculty of Letters, Doshisha University
	Presenter: Maho SHIMAZU, D4, Graduate School of Core Ethics and Frontier Sciences, RU
	12.Acoustic digital archive for preserving cultural properties
14:00- 14:20	Project Leader: Takanobu NISHIURA, Professor, College of Information Science and Engineering, RU
	Presenter: Kohei IZAWA, M1, Graduate School of Information Science and Engineering, RU
	13.Collaborative Project: Design of speech recognition system for ancient texts and speech input system for KUZUSHIJI transcription
14:20- 14:40	Project Leader: Takanobu NISHIURA, Professor, College of Information Science and Engineering, RU
	Presenter: Yutao ZHANG, D5, Graduate School of Information Science and Engineering, RU
	Co-Researcher: Ryo AKAMA, Professor, College of Letters, RU
	14:40-14:50 — Break —
	14:50-15:30 Session8 (40minutes)
14:50- 15:10	14.Kyoto Street Culture Archive - Visualization & Memory of Pop culture featuring the town -
15:10	Project Leader: Shinya SAITO, Assoc. Professor, College of Image Arts and Sciences, RU
15:10-	15.Comprehensive Design for Research Resource on Japanese Culture
15:30	Project Leader: Ryo AKAMA, Professor, College of Letters, RU
	15:30-15:40 — Break —
	15:40-16:20 Session9 (40minutes)
15:40-	16.[iJAC]Audio - Visual Archive of UNESCO's Borobudur Restoration Project (1973-1983)
16:00	Project Leader : Fadjar Ibnu THUFAIL, Director, Research Center for Area Studies, National Research and Innovation Agency
16:00-	17.[iJAC]AI-powered Text Recognition of Inscriptions in Japanese Ukiyo-e Prints
16:20	Project Leader: Ewa MACHOTKA, Professor, Dept. of Asian and Middle Eastern Studies, Stockholm University
	$16:20{\sim}16:35$ Q&A (questions throughout each session and other questions will be accepted)

# 16:35-16:45 Closing Remarks

16:45 ~ Networking

End of Day 2